Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, dar și un agent economic, implicați în dosarul cazinourilor, au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor efectuate astăzi de către Procuratura Anticorupție.

Mihaela Tarlapan, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a declarat pentru Deschide.MD că în urma perchezițiilor efectuate astăzi la SPIA, au fost reținute două persoane.

„Este vorba despre un agent economic, care și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta, dar și un angajat SPIA care neagă acuzațiile. Ambii sunt reținuți pentru 72 de ore”, ne-a declarat Tarlapan.

Reamintim că, Ruslan Ghenciu, actual conducător al unei direcții în cadrul SPIA, este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni printre care și îmbogățire ilicită.

Alte două infracțiuni de care ar fi bănuit Ghenciu sunt: traficul de influență în dosarul cazinourilor și abuzul de serviciu în privința unui agent de patrulare ca acesta să nu întocmească proces verbal pe marginea unei încălcări în trafic.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție remis presei, s-a stabilit că figurantul folosindu-se de funcția pe care o deținea a pretins și primit suma de 1000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală.

„Alte două infracțiuni, de care este suspectat funcționarul sunt cele prevăzute de art. 327 alin. 2 lit. b) Cod Penal – abuzul de serviciu în privința unui agent de patrulare ca acesta să nu întocmească proces verbal pe marginea unei încălcări în trafic, dar și art. 243 alin.3 lit. b) Cod Penal – spălarea banilor.Perchezițiile de astăzi au fost efectuate atât în biroul, cât și la domiciliul suspectului, dar și la complicii acestuia”, se arată în comunicat.

Procuratura anticorupție menționează despre deschiderea Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, care a acordat suportul necesar procurorilor anticorupție pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii faptelor invocate.