Primarul satului Budești, Nina Costiuc, cere Primăriei capitalei să se implice pentru ca o porțiunde de drum plină de gropi de lângă localitate să fie reparată. Costiuc susține că pe acolo este imposibil de mers deja de mai multă vreme, iar șoferii sunt nevoiți să facă slalom printre gropi. Solicitarea primăriței l-a cam iritat pe viceprimarul Nistor Grozavu, care i-a sugerat să găsească singură resurse pentru reparația drumului, iar asta pentru că porțiunea respectivă, nu este la balanța Primăriei Chișinău.

"S-au mai luat măsuri care au fost posibile în perioada asta rece. Acum aș vrea să reveniți insistent. Eu cred că asta trebuia de făcut încă de anul trecut. Ex-Drupo ne-a promis, a fost și inclus și cred că și bani au fost dar nu s-a dorit", a spus Nina Costiuc la ședința operativă de azi a Primăriei, sursa realitatea.md

Potrivit lui Costiuc, porțiunea de drum R5 a fost transmisă din iunie anul trecut Primăriei Chișinău, asta după ce din 2015 a fost sub jurisdicția Întreprinderii de Stat a Drumurilor. Lucru negat de Grozavu. Viceprimarul a spus totuși că îi va transmite informația cu privire la această situațe primarului Ruslan Codreanu.

"Cred că marea majoritate o să le discutăm, însă iarna drumurile nu se asfaltează, iar fiecare își face acele servicii pe care le poate achita, dar cred că din contul altuia, nu este atât de bine. Așa este problema și în Trușeni, și în Grătiești, unde nu au fost transmise la balanță, dar trebuie să avem în vedere că este și Curtea de Conturi, care ne controlează", a menționat Nistor Grozavu.

"Eu îmi cer iertare, dar nu este la balanța noastră", a replicat Nina Costiuc. 

"Pentru cine e construit? Este o logică elementară...bine, o să revenim la toate astea", a spus în cele din urmă Grozavu. 

Menționăm că imagini video care surprind modul în care se circulă pe acel segment de drum au fost postate la sfârșitul lunii ianuarie pe o rețea socială. Din ele se vede că asfaltul eplin de gropi, iar mersul pe el este extrem de complicat.