Perchezițiile au fost confirmate pentru Deschide.MD de ofițerul de presă al MAI, Alina Zbancă, care ne-a spus că nu cunoaște mai multe detalii decât cele care se regăsesc în știrea Deschide.MD. Același lucru ni l-a comunicat și ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan.

(UPDATE) Alte două infracțiuni de care ar fi bănuit Ghenciu sunt: traficul de influență în dosarul cazinourilor și abuzul de serviciu în privința unui agent de patrulare ca acesta să nu întocmească proces verbal pe marginea unei încălcări în trafic.

(UPDATE 10:50) Reporterii Deschide.MD au aflat că una dintre persoanele vizate este Ruslan Ghenciu, actual conducător al unei direcții în cadrul SPIA. Acesta ar fi bănuit de comiterea mai multor infracțiuni printre care și îmbogățire ilicită. Colegii săi ne spun că subiect al investigațiilor sunt și câteva apartamente pe care acesta le-ar fi înregistrat pe numele bunicii sale.

Procurorii Anticorupție efectuează percheziții la Serviciul Protecție Internă (SPIA) și Anticorupție a Ministerului de Interne, ne spun surse din cadrul instituției.

Acum doi ani Ruslan Ghenciu a atacat în judecată MAI cerând să fie anulat un ordin din 2017 prin care a fost sancționat cu avertisment. 
 
Numele lui Ruslan Ghenciu apare și într-o sentință potrivit căreia acesta a fost atacat în judecată de un procuror anticorupție pentru că l-a jignit și l-a ultragiat. Totul a început după ce Ghenciu i-a expediat procurorului anticorupție prin intermediul aplicației VIBER mai multe mesaje care aveau legătură cu un dosar. Într-un final Ghenciu a fost recunoscut vinovat și amendat cu 20 de unități convenționale. Angajatul MAI totuși nu a fost de acord cu pedeapsa primită și a contestat-o motivând că mesajele erau adresate unei alte persoane. Curtea de Apel a casat sentința.

Știrea se actualizează ...