Au apărut noi detalii despre fetița în vârstă de 12 ani, din stânga Nistrului, care a fost anunțată dispărut mai bine de o lună, și care a fost găsită moartă ieri în pădurea dintre satele Chițcani și Mereșeni. Cadavrul acesteia a fost descoperit de către pădurar, fiind strangulată cu o batistă de un copac.

În data de 17 februarie curent, fetița plecase cu bunica la Mănăstirea "Înălțarea Domnului", Noul Neamț (Chițcani) pentru a se ruga. La un moment dat, minora a decis să iasă afară din lăcașul sfânt sub pretextul că se simte rău și ar vrea să ia un pic de aer.

Ulterior, la finalizarea liturghiei, bunica fetiței a depistat că aceasta dispăruse, fapt care l-a comunicat miliției transnistrene.

Fetița a fost căutată de forțele de ordine din stânga Nistrului cu ajutorul societății civile, însă nu a fost găsită.

Ieri, în juru orei 13.30, pădurarul, în timp ce inspecta pădurea din localitatea Chițcani, a depistat cadavrul fetiței și a sesizat așa zisele autorități din stânga Nistrului.

În urma examinării de către medicul legist s-a constatat că lipsesc semne de moarte violentă pe corpul acesteia, iar decesul ar fi survenit din cauza asfixiei mecanice.

Fetița s-a strangulat cu o basma de un copac, fără a lăsa vreun bilețel de adio.