Noapte cu scandal în UTA Găgăuzia, după ce un șofer a refuzat să tragă pe dreapta la solicitarea unui echipaj de patrulare. Polițiștii au încercat să gonească după el, însă au fost stopați de o tânără care s-a aruncat sub roțile automobilului. Ulterior, în ajutorul ei au sărit mai multe persoane,una dintre care una i-a luat la pumni pe polițiști, fiind reținută,

Noaptea trecută, în jurul orei 22:55, pe strada Miciurin din orașul Ceadîr - Lunga, un echipaj al INP a somat șoferul unui automobil de marca Volkswagen să tragă automobilul pe dreapta, însă acesta a ignorat cerințele agenților de patrulare și și-a văzut mai departe de drum.

Polițiștii, cu automobilul de serviciu, de marca Dacia Duster, au pornit după el, iar când au ajuns în localitatea Cazaclia, au fost stopați de o tânără care s-ar fi aruncat intenționat sub roțile automobilului de patrulare. Aceasta a fost transportată la spital, cu diverse traumatisme. Totodată, după accident, de automobil s-a apropiat un grup de tineri care i-au luat la pumni pe oamenii legii.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat telefonic pentru Deschide.MD despre faptul că la fața locului s-a stabilit că tânăra, în vârstă de 29 de ani, având drept scop împiedicarea urmăririi de căre echipajul INP a automobilului Volkswagen, s-a aruncat în fața mașinii poliției.

„Aceasta a fost transportată la spital cu multiple traumatisme, dintre care o traumă cerebrală închisă. Ulterior, de echipajul INP s-a apropiat un grup de persoane agresive care au început să-i insulte și să-i îmbrâncească pe polițiști. Una dintre persoanele agresive, un tânăr în vârstă de 33 de ani, ia- tras un pumn în față unuia dintre polițiști și i-a rupt uniforma”, a precizat Bețivu.

La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă din cadrul IP Ceadîr-Lunga, iar bărbatul care l-a lovit pe polițist, a fost reținut pentru 72 de ore.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.