Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Ialoveni, care și-a petrecut după grati imai mult de jumătate de viață, a pus la cale o schemă de făcut ușor bani, pe naivitatea unor femei de pe rețeaua de socializare Odnoklassniki. Acesta le sucea mințile prin mesaje, după care le cerea poze indecente. Victimile care-i cădeau în plasă, îi expediau, iar mai târziu bărbatul le șantaja și cerea sute de euro.

Reținerea amorezului de ocazie a fost posibilă după ce o cetățeancă a Germaniei, o femeie în vârstă de 38 de ani, la 5 martie curent, s-a adresat cu o plângere autorităților de la Chișinău, prin care a comunicat că este șantajată de către un bărbat. Femeia făcuse cunoștință cu acesta pe o rețea de socializare.

El a cerut 600 de euro ca să nu publice pozele indecente cu ea, iar femeia i-a transferat doar o parte din bani.

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că victima este o femeie originară din Kazahstan, dar care este stabilită cu traiul în Germania. Cu ajutorul ei a fost posibilă reținerea făptașului, dar și identificarea altor victime.

„Schema era una simplă. Bărbatul își crease un cont fals pe rețeaua de socializare Odnoklassniki și se implica în discuții virtuale cu mai multe femei, discuții care durau câteva luni. La început, vorbea frumos cu ele, iar ele se lăsau cucerite, ca mai apoi să le convingă să-i expedieze imagini indecente. Ulterior, începea să ceară de la victime să-i transfere sute de euro pentru a nu face imaginile publice”, ne-a precizat sursa.

Sursele ne-au mai spus că bărbatul alegea femeile pe Odnoklassniki, le căuta în special pe cele care vorbeau limba rusă și locuiau în Germania, dar fiind originare din alte state. Acesta se gândea că lor le-ar fi mai ușor să-i expedieze acele câteva sute de euro, decât să cheltuie bani pe drum pentru a scrie plângere pe numele lui.

Ghinionul lui a fost faptul că femeia care l-a dat pe mâna poliției avea prieteni în R.Moldova și venea des în vizită. Astfel, când a venit la Chișinău, femeia dezamăgită a decis să se răzbune pe „iubitul virtual”.

În baza contului fake de pe Odnoklassniki, a fost identificat și făptașul.

Potrivit comunicatului PCCOCS, acesta, anterior, a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din detenție în anul 2017, unde a stat 23 de ani.

La 12 martie 2019, bărbatul a fost reținut în municipiul Chișinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat.

Același surse ne-au mai declarat, că după ce au ridicat telefonul acestuia, s-a stabilti că alte două femei din Germania au căzut în plasa sa, și i-au expediat bani pentru a nu publica imaginile indecente pe site-urile pentru adulți.

Una i-a expediat 400 de euro, iar alta 200, însă niciuna dintre ele nu a scris plângere.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, dânsul și-a recunoscut vina integral. Acesta  riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani.