Vântul face ravagii în satul Mîndreşti din raionul Teleneşti. Un martor ocular a suprprins momentul când acoperişul unei şcoli a fost distrus de furtună, iar imaginile le-a făcut publice pe o rețea de socializare

Din video se poate observa cum jetul puternic de vânt ridică în aer carcasa acoperişului, iar mai multe elemente din construcţie sunt luat de fluxul de aer. 

sursa video: Facebook.COM // Anet Bulat

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în urma vântului puternic înregistrat astâzi, 11 martie 2019, mai multe clădiri din nordul țării au fost afectate.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni pe strada Victoriei din mun. Bălți, unde mai multe foi de ardezie de pe un bloc de locuit au căzut.

Totodată, de intervenția salvatorilor a fost nevoie și pe strada Ștefan cel Mare unde din cauza vîntului o porțiune de pe acoperișul a ununi bloc risca să afecteze trecătorii și localnicii. Angajații IGSU au efectuat lucrări de curățare a zonei de risc. Pe strada Hotinului din mun. Bălți un arbore doborît a căzut peste conducta de gaz. Pompierii au reușit să deblocheze conducta fără de a fi înregistrată scurgere de gaz. Furtuna de vînt a fost înregistrată și la Forești, dar și în raione din centrul țării.

IGSU amintește că pentru data de 11 martie 2019 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vânt. Oamenii sunt rugați să asculte autoritățile, să nu meargă sub construcții avariate, și să nu calce cabluri electrice căzute, dar și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.