Procuratura municipiului Chişinău a contracarat acţiunile ilegale ale unui bărbat care pregătea săvârşirea unui şantaj prin răpirea soţiei şi fiicei minore ale fostului său angajator.

Potrivit actului de învinuire, în perioada lunilor noiembrie – decembrie curent, învinuitul, care anterior a fost concediat de către şeful său, pentru a-i însuşi mijloacele financiare ale omului de afaceri, a pregătit o schemă de răpire a fiicei şi soţiei sale, intenţionând să ceară de la victimă 150 de mii euro în schimbul eliberării rudelor acestuia.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigaţii, cu implicarea investigatorului sub acoperire, angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, sub conducerea Procuraturii capitalei, l-au reţinut pe cel în cauzăîn flagrant, în momentul monitorizării victimelor la etapa de pregătire a infracţiunii.

Procurorii au pus persoana, în vârstă de 28 de ani, care anterior a mai fost pe banca acuzaţilor pentru tâlhărie, sub învinuire pentru pregătirea infracţiunii de şantaj calificat (art. 26, 189 alin. (6) Cod penal). La demersul procurorilor a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă va fi recunoscut vinovat de pregătirea şantajului, acesta riscă până la 7 ani 6 luni de închisoare, adică jumătate din cea mai aspră pedeapsă (15 ani) prevăzută de legea penală pentru fapta incriminată.