Cadavrul unui bărbat în vârstă de 70 de ani a fost găsit duminică dimineața, în propria casă, de către vecinul său, care a și anunțat poliția. La fața locului, oamenii legii au stabilit că pe suprafața cadavrului erau prezente mai multe urme de moarte violentă, iar în casa victimei a fost găsit jumătate de milion de lei.

Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Bălți, a declarat pentru Deschide.MD că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor, iar oamenii legii întreprind măsuri de investigație pentru stabilirea făptașului.  

De altă parte, surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că, oamenii legii ar fi identificat deja un suspect în cazul morții bărbatului, care ar fi chiar nepotul acestuia.

„La această oră se cunoaște că bărbatul ar fi fost bătut și sugrumat, iar făptașii au răscolit lucrurile de prin casă, de unde ar fi furat, preliminar, o sumă de bani în valoare de 20 de mii de lei”, ne-a declarat sursa.

Aceleași surse susțin că în cadrul cercetărilor la fața locului, în mai multe ascunzișuri din casă, oamenii legii ar mai fi găsit cel puțin 500 000 de lei.

Bărbatul locuia de unul singur, fiica sa fiind plecată la muncă peste hoatre, iar nepotul acestuia s-ar fi eliberat recent din penitenciar, unde și-ar fi ispășit pedeapsa pentru omor.