Poliția din nordul R. Moldova a fost pusă ieri pe jar, după ce patru persoane înarmate, parcă inspirate din scenariile filmelor despre „Vestul Sălbatic”, și-au acoperit fețele și au dat buzna într-un oficiu poștal și au încercat să-l jefuiască, Chiar dacă aveau la ei un pistol și fețele acoperite, atacatorii au avut parte de ghinion. Au reușit să fure doar 200 de lei,iar la scurt timp au fost încătușați de către oamenii legii.

Reporterii Deschide.MD au reușit să afle, de la surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, mai multe detalii despre atacul armat de la oficiul poștal din localitatea Alexăndreni, raionul Sângerei, dar și despre cum au fost reținuți cei patru atacatori.

În după-amiaza zilei de ieri, 6 martie, în jurul orei 13:00, trei persoane înarmate cu un pistol și cu fețele acoperite cu fulare negre, au intrat în oficiul poștal din localitatea sus menționată, iar al patrulea a rămas afară, la pândă.

Aceștia au tras cu pistolul într-un geam, iar apoi au luat-o la pumni pe poștăriță, o femeie în vârstă de 65 de ani, de la care cerea să le deschidă seiful, în care s-ar fi aflat aproximativ 30 de mii de lei.

Spre ghinionul lor, femeia a reușit să apese butonul de alarmă, iar atacatorii, văzând că aceasta nu cedează, au furat o bancnotă de 200 de lei care se afla pe masa de lucru și au dat bir cu fugiții, într-o direcție necunoscută.

Imediat după atac, localitatea a fost împânzită de mașini de poliție, iar pe traseele naționale din nordul țării, inclusiv drumurile ce duc spre municipiul Bălți și orașul Sângerei, au fost organizate mai multe filtre, iar echipajele de poliție au reușit să-i rețină pe atacatori pe urme fierbinți.

Făptașii, care s-au dovedit a fi patru tineri, doi în vârstă de 18 ani, unul de 26 ani și al patrulea în vârstă de 31 de ani, au fugit de la fața locului cu un automobil de marca Audi, iar la scurt timp, în apropiere de municipiul Bălți, vehiculul a fost tras pe dreapta de un echipaj de patrulare.

Șoferul s-a conformat cu solicitarea polițiștilor și a oprit automobilul, însă comportamentul agitat al pasagerilor, i-a dat de gol. Imediat, aceștia au fost puși la pământ și încătușați, iar în automobil a fost depistat pistolul folosit.

În prezent, cei patru atacatori au fost reținuți pentru 72 de ore, iar pe numele lor a fost inițiată o cauză penală.