Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comemorat sâmbăta, 2 martie, „27 de ani de la începutul agresiunii de amploare a Moldovei asupra Transnistriei”, transmite moldova.org cu referire la NovostiPMR.

Potrivit lui Krasnoselski, „combatanții moldoveni au intenționat să elimine statalitatea transnistreană cu tancuri și avioane, operând grupuri teroriste”.

Adevărul era de partea Transnistriei. 804 transnistrieni au murit în acel război. Printre ei nu au fost doar apărătorii Transnistriei, ci și civili, copii și femei. Au fost distruse case, întreprinderi, școli, spitale. Nu vom uita niciodată faptele gărzilor, cazacilor, miliției care și-au apărat țara natală Transnistria”, a declarat liderul separatiștilor de la Tiraspol.

Amintim că în acțiunile de luptă de la Nistru, din primăvara-vara anului 1992, circa 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute de oameni au fost răniți. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.