Primarul satului Singureni (r-nul Rîșcani), Virgil Moloșag, a fost sancționat de Autoritatea Națională de Integritate după ce i-a oferit în arendă fiului său un lot de teren de 1,5 hectare pe un termen de 10 ani. Edilul a încercat să anuleze hotărârea ANI, însă instanța de judecată i-a respins cererea, ca neîntemeiată.

Potrivit materialelor cauzei, fiind în calitate de președinte al Comisiei de licitație, Virgil Moloșag a semnat procesul-verbal prin care a fost permisă petrecerea licitației cu un singur ofertant – fiul sau, Nicolae Moloșag. Ulterior, edilul a semnat și procesul-verbal prin care odrasla lui a fost desemnată câștigător al licitației cu atribuirea în arendă pe un termen de 10 ani a terenului agricol cu suprafața de 1,49 ha la preț de 3 664 lei/anual.

ANI a menționat că primarul nu a informat autoritățile despre careva situații de conflict de interese și nu a soluționat, în termenul și modul stabilit, această cauză.

În rezultat, ANI a emis un act de constatare prin care urmează să fie sesizat Oficiul Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat în vederea inițierii procedurii de revocare a mandatului de primar pentru Virgil Moloșag, dar și să fie aplicată interdicția de exercitare a funcției publice sau funcției de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani. Totodată, ANI a cerut sesizarea instanței de judecată pentru a anula rezultatele licitației, câștigate de fiul primarului.

Virgil Moloșag poate ataca această decizie la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Virgil Moloșag a fost ales primar al satului Singureni, raionul Rîșcani, în urma alegerilor locale din 2015, fiind parte a Partidului Liberal Democrat din Moldova.