Un bărbat din Strășeni a ajuns să fie cercetat penal pentru că a depus un denunț fals împotriva unui polițist. Primul ar fi vrut prin această metodă să scape de o contravenție aplicată de polițist, într-un final și-a recunoscut vina că denunțul a fost unul fals iar acum riscă o amendă în mărime de la 550 la 1150 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Procuratura Anticorupție anunță printr-un comunicat de presă că a finalizat urmărirea penală și a transmis instanței de judecată spre examinare, cauza penală respectivă. Plângerea a fost făcută pe mai multe articole din codul Penal care se referă la depășirea atribuțiilor de serviciu și falsul în acte publice, prejudiciind astfel imaginea angajatului și a instituției.

Bărbatul din Strășeni a dorit în acest mod să se eschiveze de la răspunderea contravențională invocînd că la data de 17.12.2017 pe numele său a fost întocmit ilegal un proces-verbal contrvențional în lipsa sa. 

Procurorii au verificat imediat informația respectivă iar în timpul investigațiilor s-a adeverit că denunțătorul a mințit pentru că în urma examinării înregistrărilor video, prezentate de către polițist, rezultă că procesul-verbal cu privire la contravenție a fost întocmit în prezența și cu participarea declarantului.

Ulterior învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii de denunț calomnios și declarații false, cauza urmând a fi judecată în procedură specială. 

În cazul în care va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor meționate de către instanța de judecată învinuitul risca o amendă în mărime de la 550 la 1150 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.