O adolescentă din Ialoveni, care se afla la un Centru de plasament din capitală, ar fi fost violată de un bărbat în timp ce se afla cu mama sa în vizită la acesta. Totul s-ar fi petrecut în perioada 18- 19 februarie, însă până în prezent, nici poliția, dar nici reprezentanții Direcției Protecției a copilului sectorul Botanica, nu cunosc unde se află fetița.

Ieri, Direcția protecție a copilului sectorul Botanica, a sesizat Inspectoratul de Poliție Ialoveni, despre faptul că în perioada 18-19 februarie, minora ar fi întreținut relații sexuale, împotriva voinței sale, cu un bărbat din orașul Ialoveni, la domiciliul acestuia, în timp ce s-ar fi aflat acolo în vizită cu mama ei.

Solicitat telefonic, Pavel Damaschin, șeful IP Ialoveni, a declarat pentru Deschide.MD că se interprind măsuri de stabilire a identității bărbatului, dar și locul aflării fetiței, pentru a putea toate circumstanțele.

„Am fost sesizați despre acest caz de către Direcția protecție a copilului sectorul Botanica, după ce fetița care se afla la un Centru de plasament din capitală, le-a comunicat acestora că ar fi fost violată. Adolescenta face parte dintr-o familie social vulnerabilă. Ambii părinți sunt surdo-muți, iar anterior au fost decăzuți din drepturile părintești. Se investighează cazul, iar în prezent au fost audiați doar angajații Centrului de plasament. Urmează să discutăm cu părinții, dar și cu minor, însă nu se cunoaște unde se află aceasta la moment”, susține Damaschin.

La data de 18 februarie 2019, minora plasată în Centrul de plasament din municipiului Chișinău a plecat de pe teritoriul acestuia, fiind depistată la data de 19 februarie 1019 la domiciliul părinților. Aceasta a fost adusă înapoi la Centrul de plasament, însă ar fi fugit din nou, ir până în prezent nu a fost stabilit locul aflării acesteia.

Am încercat să aflăm mai mute detalii despre acest caz de la reprezentanții Direcției Municipale pentru Protecția Dreputrilor Copilului, însă încercarea s-a soldat cu eșec.

În anticamera Direcției ni s-a spus că șefa este într-o ședință, iar Angela Tomuleț, șefa-adjunctă a Direcției, ne-a comunicat că nu cunoaște nimic despre un asemenea caz.

De altă parte, Victoria Ioniță, șefa Direcției pentru Protecția Dreputrilor Copilului sectorul Botanica, telefonic ne-a spus că știe despre acest caz, însă nu ne poate oferi mai multe detalii făcând trimitere la protecția datelor cu caracter personal.

„Știu despre acest caz, dar nu vă pot spune nimic pentru că este vorba despre protecția datelor cu caracter personal. Tot ce vă pot zice, este faptul că Direcția pentru Protecția Dreputrilor Copilului interprinde toate măsurile legale pentru a stabili circumstanțele”, susține Ioniță.

Ioniță ne-a mai zis că nu cunoaște unde se află minora acum, dar nici nu putut oferi un răspuns clar la întrebarea de ce abia ieri s-au adresat organelor de drept.

Oamenii legii au inițiat un proces penal și efectuează acțiuni de urmarire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.