Trei jurnaliști ruși au încercat să ajungă în Republica Moldova, dar au fost întorși de către organele de forță înapoi la Moscova. Este vorba despre un jurnalist al postului rusesc de propagandă militară „Zvezda” și a doi operatori cu cetățenie ucraineană care ar fi originari din Transnistria.

Cei trei jurnaliști sunt reporterul Maria Stremina și operatorii Aleksandr Zubkov și Dmitri Gluhenki. Toți trei nu aveau bilete retur și au mai vizitat anterior Republica Moldova.

Structurile de forță au studiat datele biografice ale acestora de pe rețelele de socializare și au stabilit că Maria Stremina este reporter la postul de propagandă a militarismului rus TV „Zvezda”, emisiunea „Voennaia priemka”, ce informează despre realitățile armatei ruse și despre armamentul rus. Aceasta a mai lucrat și la alte posturi TV și a fost decorată de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Investigând biografia celor doi bărbați cu cetățenie ucraineană s-a stabilit că ei activează în calitate de operatori și sunt originari din regiunea transnistreană.