Serviciul Protecție și Pază de Stat a publicat imaginile video cu momentul accidentului rutier în care a fost implicat automobilul SPPS din coloana oficială a președintelui Igor Dodon. Înregistrările sunt de pe camera de bord a Volkswagenului Touareg din gestiunea SPPS.

„Din primele informații de la fața locului, s-a stabilit că accidentul a fost provocat de un șofer care venea pe contrasens încercând să facă o depășire și care nu a adaptat viteza la condițiile meteo nefavorabile. În urma accidentului nimeni nu a avut de suferit, iar coloana și-a continuat deplasarea spre destinație”, este menționat în descrierea imaginilor video. 

Pe cazul data s-a demarat o anchetă care va stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

În pofida faptului că chiar și președintele Dodon a venit cu afirmația că a fost un simplu accident și nu ar trebui să existe speculații în ultimele zile de campanie---------------------------------- electorală, unii, foști colegi de-ai lui Dodon, nu s-au abținut. Spre exemplu, Bogdan Țârdea a început deja valul de victimizări, spunând că acest accident nu este o simplă coincidență. 

Amintim că unul din autoturismele care asigura protecția în cortegiul prezidențial a fost astăzi implicat într-un accident rutier, produs pe traseul Chișinău-Leușeni, în apropiere de loaclitatea Stejăreni, din raionul Strășeni.

Despre producerea accidentului a anunțat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Lupei, pe pagina sa de Facebook. Aceasta susține că automobilul se afla în misiune în timpul accidentului.