Trei tineri cu vârste de 26, 28 şi 29 de ani, din Chişinău şi Tiraspol, sunt cercetați penal pentru proxenetism, după ce ar fi convins trei tinere să presteze servicii sexuale online. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar cel de-al treilea urmează a fi reţinut.

Potrivit unui comunicat al poliției remis presei, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism specializată în prestarea serviciilor sexuale contra plată în regim on-line de către tinere, prin intermediul unei reţele de socializare.

„Aceștia au închiriat un apartament în municipiul Chişinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată, unde tinerele prestau servicii sexuale virtuale. Cu potențialele modele, suspecţii făceau cunoștință prin rețelele de socializare, iar ulterior ultimele erau convinse să lucreze în calitate de model de video-chat în studioul improvizat”, scrie în comunicat.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor 50% din venitul total, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării.

„Până în prezent, au fost identificate 3 tinere cu vârsta de  18 - 28 de ani, care activau în calitate de model de video-chat, de circa două luni. În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 13 februarie curent, în flagrant suspecţii au fost reținuţi în apartamentul amenajat din mun. Chişinău. În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţă, poliţiştii au  ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole  de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora”, se mai arată în comunicat.

 În acest caz a fost inițiată o cauză penală   pentru proxenetism. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  închisoare de la 4 la 7 ani. Pe parcursul anului 2018, poliția a înregistrat 39 de cazuri de proxenetism.