Doi funcționari electorali din Anenii Noi și șoferul mașinii cu care se deplasau au fost reținuți de către separatiștii transnistreni. Este vorba despre președintele și secretarul secției de votare numărul 48/10, creată pentru votarea cetățenilor din regiunea transnistreană.

Toți trei au fost reținuți la ieșirea din satul Varnița de către reprezentanții structurilor de forță de la Tiraspol, în timp ce se întorceau de la o instruire electorală din satul Chircăiești, unde este amplasată secția de votare.

Potrivit informațiilor de la poliție, funcționarilor electoral le-au fost sechestrate două laptopuri folosite la nstruire. Autoritățile întreprind măsuri pentru eliberarea cetățenilor.

Solicitat telefonic, Vitalie Arnautu, șeful IP Căușeni, a declarat pentru Deschide.MD că cele trei persoane au fost eliberate.

Membrii Secției de votare nr. 48/10 se întorceau din municipiul Chișinău cu automobilul de marca „Mercedes”, au intrat în postul mixt al autorităților nerecunoscute din regiunea secesionistă (grăniceri, vameși și angajați din serviciul migrației) situat la ieșire din satul Varnița din direcția raionului Anenii Noi în direcția municipiului Bender, au fost supuși verificării de către grăniceri, cărora le-au părut suspecte, din motive necunoscute, 2 laptopuri de care dispuneau persoanele aflate automobil. Din informația deținută, persoanele au explicat grănicerilor că laptopurile le aparțin. Aceștia au verificat laptopurile. Uterior le-au returnat, iar persoanele au fost eliberate”, susține Arnautu.

Precizăm că poliția a fost împotriva deschiderii secției de votare anume în satul Chircăiești din cauza posibilelor provocări din partea separatiștilor. Decizia finală privind secția 48/10 a fost luată la insistența PSRM.