Jurnaliștii ruși încearcă - mai nou - să ajungă în R.Moldova sub identități mascate. După ce două echipe de televiziune au fost întoarse din drum pe aeroportul din Chișinău, aseară o altă trimisă a postului de televiziune Rossia a încercat să treacă frontiera republicii noastre prezentându-se drept ... floristă (!). Este vorba despre Olga Yureva.

Surse aeroportuare ne spun că jurnalista s-a prezentat drept cetățean al Kazahstanului și a spus că vine în R.Moldova cu scopuri turistice însă nu avea un bilet retur. 

O simplă căutare pe motoarele de căutare ne oferă rezultate potrivit cărora Olga Yureva, corespondent al postului de televiziune Rossia, a fost reținută astă-primăvară la Kiev unde se afla împreună cu o colega de la postul public de televiziune al Federației Ruse, Pervîi Kanal. Autoritățile ucrainene și-au explicat decizia prin faptul că Yureva realiza reportaje propagandistice împotriva Ucrainei și i-au aplicat o interdicție de intrarea în țară pe un termen de trei ani. Jurnalista apare și în baza de date pe site-ul myrotvorets.center.

Vom aminti că acum două zile Președiția se plângea că Poliția de Frontieră ar fi interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova a două echipe de jurnaliști din Federația Rusă. Este vorba jurnaliști de la posturile de televiziune „Rossia1” și „NTV”. Informația a fost prezentată de șeful serviciului de presă al Aparatului Președinției, Carmena Lupei. 

Detalii: Dodon a rămas cu vorba în gură. Poliția de Frontieră l-a lăsat fără 2 interviuri pentru presa rusă

La rândul lor, autoritățile de la frontieră au explicat că jurnaliștii întorși la Moscova nu au întrunit condițiile de intrare în R.Moldova.