Oamenii de afaceri din Transnistria, care au primit dreptul de a exporta produsele agricole în Federația Rusă, ar fi obligați acum să mobilizeze alegătorii din stânga Nistrului cu acte de identitate ale R. Moldova, pentru ca aceștia să voteze cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova la alegerile parlamentare.

Potrivit site-ului actual.md, socialiștii și-au activizat legăturile din regiunea transnistreană și planifică să repete trucul de la alegerile prezidențiale, când alegători din stânga Nistrului au fost aduși organizat să voteze pentru Igor Dodon, informează ziarulnational.md

„Surse din PSRM au comunicat pentru actual.md că oameni de afaceri, care au primit dreptul de a exporta produse agricole în Rusia, sunt obligați acum să pregătească potențiali votanți pentru socialiști. Aceștia întocmesc liste cu cetățeni din regiunea transnistreană, deținători de pașapoarte moldovenești, care la 24 februarie vor fi aduși cu autobuzele și microbuzele la secțiile de votare din apropierea liniei administrative”, scrie sursa citată.

În schimbul votului pentru PSRM și candidații socialiștilor, oamenilor le-au fost promiși bani, informează aceeași sursă.

„Este vorba despre sume cuprinse între 100 de lei moldovenești și 20 de dolari. De cele mai dese ori li se promit câte 200 de ruble transnistrene (mai puțin de 200 de lei). Voturile vor fi plătite din cele 20 de milioane de dolari, despre care președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, spune că au fost aduse de Igor Dodon de la Moscova, cu avionul Gazpromului”, cităm din material.

De menționat că, la alegerile prezidențiale din 2016, aproximativ 17 mii de oameni au fost aduși din regiunea transnistreană în fața urnelor de vot. Opoziția a acuzat atunci că oamenii au fost aduși pentru ca să-l voteze pe Igor Dodon. 

Reprezentanții PSRM nu au comentat, deocamdată, această informație.