Agenția Servicii Publice (ASP) va elibera cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot buletine de identitate provizorii inclusiv în ziua alegerilor din 24 februarie curent, până la ora 21.00.

Astfel, în perioada 19 - 24 februarie 2019, buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit, la solicitare, cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil. Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă, dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populației.

Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 24 ianuarie – 21 februarie 2019, indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat, pot ridica actul de identitate până pe 22 februarie 2019 inclusiv. 

De asemenea, la solicitarea cetățenilor care vor comanda buletinul de identitate în zilele de 22 și 23 februarie, concomitent li se va elibera, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu, pentru a putea participa la scrutinul electoral.

Angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate în intervalul orar 7.00 – 21.00.