Inspectoratul General al Poliției a fost sesizat de către candidatul PCRM cu privire la tragerea unor focuri de armă în direcția sediului comuniștilor din Soroca. Într-o postare pe o rețea de socializare, poliția a anunțat despre faptul că vor fi efectuate cercetări pentru a se afla toate circumstanțele cazului.

Candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în circusmcripția numărul 7, Soroca, Elea Bodnarenco, a anunțat pe o rețea de socializare că în direcția sediului PCRM au fost trase focuri de armă. 

„..Nu nu pot fi alegeri corecte într-un stat capturat. Astăzi noaptea în Soroca, oameni necunscuți au tras focuri de armă în direcția Comitetului raional al PCRM. Oare de mâine vor împușca în oameni..”, scrie Bodnarenco. 

Ca urmare a acestui caz, poliția a ținut să vină cu unele precizări. Conform poliției, la 18 februarie, în jurul orelor 13:12, în Serviciul de Gardă al IP Soroca, a parvenit informaţia telefonică precum că un membru al unui partid a depistat două găuri în sticla geamului de la sediul din mun. Soroca.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că al treilea geam, din partea stângă a ușii de la intrarea în sediu, avea două orificii cu diametru de aproximativ 1 mm.

Poliția susține că au fost efectuate cercetări în interiorul și exteriorul sediul cu mijloace tehnice speciale și nu au fost depistate gloanțe sau bile metalice.

Porțiunea geamului a fost demontată și transmisă pentru efectuarea expertizei necesare, în vederea stabilirii originii celor două găuri.

c