Producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE) a înregistrat anul trecut venituri totale de 169 milioane lei, în creştere cu 19%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 58%, la 45,6 milioane lei, potrivit raportului financiar publicat la Bursa de Valori București, scrie Ziarul Financiar.

Ajustat pentru elementele non-recurente, unice, profitul net a fost de 40 milioane lei.

"A fost exact cu un an in urmă, cand am sunat cu entuziasm clopotelul listarii la BVB şi suntem mândri să încheiem anul 2018 pe o notă forte. Am menţinut un nivel ridicat de creştere, profitând de investiţiile în calitate pe care le facem de-a lungul anilor. Consumatorii, in special noua generaţie, devin din ce în ce mai selectivi şi sofisticaţi în ceea ce priveşte vinul, ceea ce ne avantajează. Anul 2019 a inceput incurajant pentru noi, ne-am stabilit planuri foarte ambiţioase şi ne dorim să continuăm să incântăm consumatoriii nostri şi să satisfacem asteptările înalte ale actionarilor nostri", a comentat Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

Principala piață de desfacere pentru vinurile și divinurile produse de grupul Purcari este România, care are o cotă de 40%: