Ieri, 15 februarie 2019, angajați ai Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare în comun cu neonatologii AVIASAN au efectuat transportarea la Chișinău  a doi copii în vârstă de trei luni născuți prematur la Kiev, se arată într-un comunicat al DSE.

Bebelușii au preluați din spitalul ucrainean după ce starea de sănătate s-a ameliorat, iar medicii din țara vecină au fost de acord cu externarea acestora. Cei doi micuți au fost preluați IERI dimineață, iar pe parcursul drumului aceștia au fost monitorizați strict de un echipaj mixt SMURD și AVIASAN. 

La venirea în Chișinău, copii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului unde vor beneficia de ulterioarele îngrijiri. 

Potrivit IGSU aceasta  prima operațiune mixtă de transportare a copiilor născuți prematur efectuată de echipajele SMURD și AVIASAN. Amintim că la începutul acestei săptămâni echipajul SMURD din Republica Moldova a mai avut o misiune importantă de aducere acasă a celor doi oameni răniți în accidentul din regiunea Vinița.