Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, le cere socialiștilor să întoarcă cele 3.5 milioane de dolari luați de Alexei Grecianîi, soțul președintelui PSRM, Zinaida Grecianîi, de la BEM.

Fostul primar de Bălți, scrie în postarea sa: „le sugerez socialiştilor că atunci când vorbesc despre întoarcerea miliardul furat, să adune mână de la mână și să întoarcă cele 3,500 000 de dolari împrumutați de la o bancă din R.Moldova”.

În postarea sa, Usatîi a atașat și niște acte, printre care un contract de creditare, despre care Deschide.MD a scris încă în anul 2015.

Este de menționat Alexei Greceanîi făcea parte din conducerea Fabricii de Vin din Cojușna care a contractat în 2008 un credit de peste 1,6 milioane de euro și 500 mii de dolari, de la BEM.

După ce compania a intrat în 2010 în faliment, firma „Alsvit-print” SRL, fondată de o companie off-shore a cărei proprietar era același Alexei Greceanîi, a obținut un alt credit de la BEM în sumă de 40 de milioane de lei pentru a răscumpăra bunurile lăsate în gaj de către Fabrica de Vin.

Totuși, împrumutul nu mai fost restituit băncii, iar valoarea gajului cu care a rămas BEM după ce cea mai mare parte a fost răscumpărat este de circa 5 milioane de lei.