Trupul fără suflare al unui bărbat a fost găsit pe drum, în proximitatea unei case părăsite, iar la scurt timp oamenii legii au reținut o persoană suspectată că ar fi autorul omorului. Crima a avut loc ieri, în jurul orei 18:00, în localitatea Moșana, din raionul Dondușeni.

Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Dondușeni, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că victima este un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Pe suprafața cadavrului au fost depistate urme de moarte violentă, caracteristice asfixiei mecanice.

„Oamenii legii au reținut o persoană bănuită de omor, care se presupune că ar fi consumat alcool împreună cu victima, însă aceasta încă nu a fost audiată din motiv că se află în stare avansată de ebrietate. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani. Cei doi, fiind în stare de ebrietate, s-au luat la ceartă, apoi bărbatul l-a asfixiat pe consăteanul său, iar cadavrul l-a abandonat în drum, în apropierea unei case părăsite”, a precizat Talpă.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs crima, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.