Un cuplu, soț și soție, fondatorii unei companii de taximetrie din raionul Anenii Noi, au fost reținuți cu focuri de armă de către mascații de la „Fulger”, chiar în ajun de Ziua Îndrăgostiților. Nu a fost o farsă făcută de cineva pentru cei doi soți, dar este vorba despre o operațiune a celor de la Direcția Antidrog din cadrul INI, realizată în comun cu procurorii PCCOCS. Cei doi sunt suspectați că ar fi pus la cale o schemă prin care produceau și comercializau droguri pe teritoriul raionului sus menționat, în special în rândul angajaților acestora.

Ion Țurcan, șeful Direcției Antidrog din cadrul INI, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că pe parcursul a trei luni, polițiștii și procurorii au derulat o amplă operațiune pentru documentarea acțiunilor ilicite ale membrilor grupării și au acumulat probe care au demonstrat faptul producerii și comercializării drogurilor, precum și posesia ilegală de arme și muniții.
„S-a stabilit că liderul grupării, un bărbat în vârsta de 37 de ani, împreuna cu soția sa de 35 de ani, locuitori ai raionului Anenii Noi, fondatori și administratori a unei întreprinderi cu activitate în domeniul transportării pasagerilor, produceau și distribuiau droguri de tip etnobotanice pe teritoriul raionului, în special în rândul șoferilor de taxi”, susține Țurrcan.
Țurcan ne-a mai spus că din grupare făcea parte și fratele liderului grupării, un bărbat în vârstă de 32 de ani, care activa ca șofer de taxi.
„Acesta avea rolul de a comercializa drogurile primite altor șoferi de taxi, precum și clienților acestora, astfel punând în pericol viața și sănătatea pasagerilor și pietonilor, deoarece drogurile erau consumate de către șoferi în timpul serviciului, adică în timpul conducerii mijlocului de transport”, a mai adăugat Țurcan.
Șeful Direcției Antidrog ne-a mai zis că în cadrul anchetei au mai fost identificați alți doi bărbați de 44 și respective 47 de ani, care zilnic primeau peste 100 de doze pe care le comercializau la prețul de 150 lei per doză.
 
Totodată, Țurcan a mai adăugat că în rezultatul descinderilor efectuate ieri de către oamenii legii, cinci persoane au fost reținute, iar în cadrul perchezițiilor  au fost ridicate droguri, sume de bani, două arme, dar și două automobile care ar fi fost cumpărate cu banii obținuți din afacerea cu droguri.
„În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora, au fost depistate droguri de tip etnobotanic cu masa totală de aproximativ 700 grame, repartizate în doze pentru comercializare, două pistoale pneumatice, 131 000 lei, 4159 euro, 350 dolari SUA, 18 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicate două automobile Dacia Logan, suspectate că ar fi procurate la finele anului 2018 din banii obținuți din activitatea criminală și pentru desfășurarea în continuare a acesteia, asupra cărora urmează să se aplice sechestrul”, a ținut să menționeze Țurcan.
Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi soți, dar și complicii lor, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.