Două persoane în vârstă de 26 și respectiv 29 ani, sunt cercetate penal pentru escrocherii, după ce prin intermediul întreprinderilor fondate de ei, SRL ”Cereale-LVN”, SRL ”LIG-SI AGRO”, SRL ”PLATINUM AGROTRANS”, au indus în eroare zeci de producători agricoli autohtoni. Cei doi i-au determinat să încheie mai multe contracte de vânzare-cumpărare a cerealelor, fără a avea intenția de a-și respecta obligațiile asumate.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS remis presei, ceo doi ar fi însușit diverse produse agricole (rapiță, floarea soarelui și grîu furajer), pe care ulterior le-au realizat, cauzând victimelor pagube sumă totală de peste 7 milioane lei.

„În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că învinuiții, intrând în posesia produselor cerealiere, au identificat mai mulți cumpărători, cărora, într-o perioadă scurtă de timp, le-au realizat produsele agricole, încasând mijloace financiare. 
Sumele obținute din revânzări le-au folosit în interes personal, procurând tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse”, scrie în comunicat.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi și ulterior, la demersul procurorilor, arestați preventiv pe un termen de 30 zile. 

Dacă li se va demonstra vinovăția, cei doi tineri riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 8 la 15 ani.