Strășeniul ar putea scăpa de inundații, iar asta datorită curățării râului Bâc care ar putea începe anul acesta cu ajutorul României, transmite infostraseni.com.

În cadrul unei întâlniri cu pădurarii de la Strășeni premierul Pavel Filip a ținut să mulțumească României pentru că vor oferi ajutor pentru lucrările de curățare a râului Bâc, de la Chișinău până la Strășeni.

„Îmi doresc foarte mult ca anul acesta să începem lucrările de curățare a râului Bâc, de la Chișinău până la Strășeni. Am convenit anterior cu autoritățile române alocarea a 10 milioane de euro pentru asta. Săptămâna aceasta colegii de la minister merg la București pentru noi discuții. Despre mediu și ecologie, cu pădurarii de la Strășeni. Mulțumim, România!”, a scris Pavel Filip pe o rețea de socializare.

Proiectul de curățare a râului Bâc de la Chișinău până la Strășeni a fost bătut în cuie la sfârșitul anului 2018, când guvernele de la Chișinău și București s-au întrunit în cadrul unei ședințe comune prezidate de Pavel Filip și Viorica Dăncilă.