Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al R. Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.

Ion Ștefăniță, directorul general al AIRM spune că este un scop fixat spre realizare pentru anul 2019. Pe pagina sa de facebook acesta a postat mai multe poze cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sunt propuse mai mult tipuri de pavaje, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice. 

În acest proiect sunt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi+urbanişti, design-eri (pentru a completa unele informații) până la agenţii economici care sunt gata să investească în oraşul nostru”, scrie Ion Ștefăniță.

Directorul AIRM spune că acesta va fi un proiect realizat cu „susţinerea financiară a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasă”
Totodată Ion Ștefăniță a ținut să mulţumească echipei de arhitecţi care au elaborat acest prim concept: Siomina Irina, Turuta Marina, Țînțar Elena și Vintilova Natalia.

Un prim anunț despre proiectul pilot al revitalizării parcului din inima capitalei a fost prezentat de Ștefăniță în luna noiembrie a anului trecut.