Doi tineri au fost încătușați și reținuți pentru 72 de ore, după ce ieri-seara au intrat în conflict cu oamenii legii. Unul fiind beat la volan a refuzat să tragă automobilul pe dreapta, iar după ce a fost urmărit și oprit forțat, i-a luat la pumni pe polițiști, iar altul a aruncat cu o piatră în mașina de poliție. Incidentele au avut loc în localitățile Cazaclia și Copciac, din raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Noaptea trecută, în jurul orei 20:55, în localitatea Cazaclia, Ceadîr-Lunga, un echipaj de patrulare au observat un automobil de marca VAZ care se deplasa haotic pe drumurile din localitate.

Agenții de patrulare l-au somat pe șofer să tragă pe dreapta, însă acesta i-a ignorat și a apăsat pe accelerator. Polițiștii l-au urmărit și l-au oprit forțat, apoi i-au cerut să-i urmeze la Sectorul de Poliție, însă șoferul în vârstă de 35 de ani, fiind în stare de ebrietate, a început să-i înjure și să-i lovească pe oamenii legii.

La scurt timp, șoferul agresiv a fost imobilizat, iar ulterior reținut pentru 72 de ore.

Al doilea caz a avut loc în localitatea Copciac, Ceadîr-Lunga, în jurul orei 22:30, după ce un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a aruncat cu o piatră într-o mașină a  poliției, care se deplasa pe stradă, și i-a deteriorat geamul de la portiera din spate.

Tânărul la fel a fost imediat reținut de oamenii legii și escortat la sectorul de poliție.

Angajații IP Ceadîr-Lunga cercetează ambele cazuri pentru a stabili toate circumstanțele, iar cei doi tineri riscă să fie cercetați penal.

Reamintim că în această săptămână, alți doi polițiști au fost agresați de zece persoane la Drochia, după ce au urmărit un șofer băut, iar un agent de patrulare din nordul țării, a ajuns la spital,  după ce a fost luat pe capotă de un șofer în stare de ebrietate, care a vrut să dea bir cu fugiții.

Este de menționat că, potrivit lui Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General al Poliției, anul trecut au fost înregistrate 60 de cazuri de ultragiere în privința a 93 de angajați ai Poliției.