Un cetățean ceh care are o afacere în R.Moldova a fost la un pas de a fi omorât de un tânăr în vârstă de 20 de ani, originar din Dubăsari, chiar în Parcul Catedralei din capitală, dar a fost salvat de către oamenii legii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în conlucrare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI al IGP. Când a fost reținut, tânărul purta pe cap colanți de damă în loc de cagulă.

Surse apropiate anchetei care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au declarat că, bărbatul care urma să fie victima tânărului de 20 de ani, este Jozef Kočka, un cetățean ceh, în vârstă de 37 de ani. Kočka este fondatorul întreprinderei cu capital străin SRL LUNAPARC LUX.

Compania organizează parcuri de distracție pentru copii din capitală dar și în alte centre raionale.

Tânărul din Dubăsari ar fi intenționat să-l omoare pe omul de afacere, din cauza că, anterior, fiind angajat de către acesta, ar fi fost păcălit de bani

Potrivit unui comunicat la PCCOCS, acum trei zile, tânărul a fost reținut în timp ce își alegea locul în care intenționa să omoare victima cu o țeavă metalică, dar și își planifica retragerea după asasinare.

„(...) vroia să comită omorul cu o țeavă țeavă metalică, acesta chiar și-a cumpărat și mănuși de protecție dar și colanți de damă pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă. La data de 5 februarire aproximativ la ora 19.00, în unul din scuarurile din centrul Capitalei, asasinul a programat o întâlnire cu victima. Tot atunci suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, se îndrepta în direcția victimei, aceasta din urmă aflîndu-se sub protecția oamenilor legii”, scrie în comunicatul PCCOCS.

La data de 07.02.2019, demersul procurorilor în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.