UPDATE 10:05 // Crește numărul funcționarilor reținuți în urma operațiunii pe care o desfășoară PA și CNA la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Sursele noastre spun că până la această oră au fost perfectate 10 procese verbale de reținere. Este vorba în mare parte de inspectori și inspectori superiori din mai multe filiale sectoriale ale instituției.

UPDATE // 09:22 // Printre cei vizați în dosar sunt doi adjuncti de directie din cadrul Agenției Nationale pentru Sănătate Publică. Urmărirea penală a început în mai, 2018 și la ea au fost conexate 133 de episoade. Schema de corupție ar fi fost aplicată în mare parte la segmentul gestionării activității unităților de alimentație din Chișinău și acordarea autorizațiilor sanitare.

UPDATE // 09:04 // Potrivit unor surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, până la această oră, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut șase persoane bănuite de corupție. Operațiunea continuă.

Procurorii și ofițerii anticorupție au descins în această dimineață la Agenția pentru Sănătate Publică. Sursele Deschide.MD spun că se fac zeci de percheziții atât în birourile angajaților vizați în dosar cât și la domiciliile acestora.

Operațiunea se extinde și în alte două raioane, iar printre figuranți sunt și persoane cu funcții de conducere în cadrul instituției.

Vom reveni cu detalii!