Compania Air Moldova atenționează pasagerii care dețin Carte de Identitate românească nu vor mai putea zbura în Irlanda doar pe baza acestui act de identitate.

Într-o postare pe pagina de Facebook a companiei, se menționează că pasagerii români trebuie să aibă asupra lor pașaportul valabil emis de autoritățile de la București.

Ni s-a comunicat că de la data de 1 Februarie 2019 pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de ROMÂNIA”, se scrie în postarea Air Moldova.

Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil.”, se mai arată în postarea companiei aeriene.

Precizăm că ieri, mai mulți pasageri au fost refuzați la îmbarcarea spre Irlanda.

Acest fapt ne-a fost confirmat de către Poliția de Frontieră a R. Moldova, care a precizat că „informația înregistrării sau neînregistrării călătorilor la cursă ține de competența Companiilor Aeriene!”