Un tânăr a pus aseară pe alertă oamenii legii din municipiul Bălți, după ce a telefonat la serviciul 112 și anunțat despre existența unui obiect explozibil pe teritoriul autogării din localitate. Alerta s-a dovedit a fi falsă. Potrivit poliției, făptașul ar fi fost identificat, iar în cadrul audierilor acesta ar fi declarat că vrea să se întoarcă în pușcărie.

Eugenia Molceanov a declarat telefonic pentru Deschide.MD că apelul a fost înregistrat în jurul orei 18:45. iar la fața locului a intervenit poliția care a evacuat oamenii de pe teritoriul autogării și au izolat zona.

După mai multe verificări, geniștii nu au găsit nicio bombă, alerta dovedindu-se a fi una falsă.

„Cel care a sunat la poliție este un tânăr în vârstă de 26 de ani, originar din raionul Râșcani. În luna decembrie a anului trecut, acesta a fost eliberat din pușcăria de la Rezina, iar fiind audiat de oamenii legii, acesta și-a recunoscut vina”, a precizat Molceanov.

Acesta le-ar fi declarat că ar fi făcut alerta falsă cu bombă din motiv că ar vrea să se întoarcă din nou în detenție.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă de la 200 la 500 unităţi convenţionale, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.