Fostul consul al Republicii Moldova în Bologna, actualmente şef al Direcţiei comunicare în cadrul Direcţiei Generale Afaceri Consulare, Nicolae Nucă, va sta 30 de zile în arest. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă de către magistraţii de la Judecătoria Buiucani, în baza unui demers din partea procurorilor anticorupţie, a declarat pentru Deschide.MD reprezentantul PG, Maria Vieru. 

Nicolae Nucă a fost reţinut vineri de procurorii anticorupţie şi SIS. El este bănuit de faptul că lua bani de la cetăţeni de origine arabă pentru a le perfecta anumite acte de intrare şi de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Reținerea a avut loc la Chișinău și e în legătură cu activitatea infracțională descrisă în dosarul consulului moldovean la Istanbul, Veaceslav Filip, reținut și el acum trei săptămâni.

Deschide.Md amintește că Veaceslav Filip, Cconsulul general al Republicii Moldova la Istanbul, a fost reținut la 16 noiembrie de către procurorii anticorupție în cadrul unui dosar de corupție. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat ulterior că a luat notă de reținerea lui Veaceslav Filip și a cerut organelor de drept, presei și publicului să respecte prezumția nevinovăției acestuia