Medicii care au examinat presupusele traume reclamate de candidatul Blocului „ACUM” din circumscripția uninominală de la Edineț, Dinu Plângău, după ce ar fi fost agresat de trei persoane, nu au găsit nici un semn vizibil că acesta ar fi fost agresat. Cel puțin asta reiese din actul de expertiză, care a fost ridicat astăzi de către poliția din Edineț.

Dinu Plângău, candidatul blocului ACUM, a scris pe pagina sa de Facebook că duminică a fost bătut de către trei persoane necunoscute în timp ce făcea un LIVE pe Facebook, din fața Inspectoratului de Poliție Edineț, de față cu mai mulți polițiști care nu ar fi intervenit.

„Am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la polițiştii care nu au reacționat în nici un fel la agresiunile persoanelor şi i-au lăsat să plece”, a scris Plîngău pe Facebook.


Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Marin Maxian, șeful Direcției Generale Securitate Publică a IGP, a declarat că au fost identificate cele trei persoane care l-ar fi agresat, pe 27 ianuarie, pe Dinu Plîngău și că este vorba despre trei tineri cu vârste între 23 și 31 de ani.

Fiind audiați de oamenii legii, aceștia ar fi declarat că s-au enervat din cauza faptului că erau filmați cu telefonul mobil de către Plângău fără permisiunea lor. 

Maxian a mai menționat că „pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, i s-a solicitat certificatul care probează gradul leziunilor corporale. Cu părere de rău, nici până azi, ultimul nu a prezentat acest certificat”.

Într-o discuție telefonică cu reporterul Deschide.MD, Plângău a declarat că: „după expertiza de la medic, am solicitat ca rezultatele medico- legale, ulterior, să fie expediate poliției și procuraturii”.

Solicitat telefonic, Sava Vremea, expertul judiciar din cadrul secției medico-legală Edineț, a confirmat pentru Deschide.MD că astăzi a expediat poliției raportul de expertiză în cazul lui Plângău, însă a refuzat să ne ofere mai multe detalii.

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia raportului de expertiză a lui Plângău, în care este scris negru pe alb că:„ în urma examinărilor medico-legale la cetățeanul Dinu Plîngău nu au fost depistate careva vătămări corporale”.

În postarea sa de duminică, Dinu Plângău menționa că: „sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la poliție”. dar, de fapt, raportul de expertiză  a fost efectuat în dimineața zilei de luni, la ora 08:00. Pentru acest serviciu, Plîngău a achitat 128 de lei.

Conforma aceluiași act, Plângău le-ar fi spus medicilor că duminică în jurul orei 12:25, un băiat nocunoscut l-a strâns de gât cu mâna și l-ar fi lovit cu pumnul în centrul cutiei toracice, iar în urma acestui incident nu și-a pierdut cunoștința, nu a avut grețuri, dar nici după ajutor medical nu s-a adresat.

În timpul examinării, Plângău ar fi susținut că are dureri în piept, însă medicii nu au depistat semne vizibile de lovire.

Marin Maxian, șeful Direcției securitate publică din cadrul Inspectoratului General de Poliție, a declarat astăzi, 29 ianuarie, într-o conferință de presă, că a fost demarată o anchetă de serviciu pentru a stabili și dacă polițiștii de la Edineț și-au făcut corect meseria în acest caz și dacă puteau să intervină în acea altercație, ca să rețină agresorii.