Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să intervină în situațiile pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele țării. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații.

Salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale Bălți au avut ieri, 23 ianuarie, o misiune mai neobișnuită. Aceștia au adus pâine pentru localnicii satului Valea Norocului, raionul Sângerei. Salvatorii au împărțit pâine oamenilor în etate, dar și persoanelor cu dezabilități care aveau dificultăți de deplasare. Unsprezece familii au beneficiat de ajutorul pompierilor.

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca. Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni.  

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor pe parcursul zilei ieri la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 340 unități de tehnică și 580 de persoane, fiind împrăștiate 1300 tone de material antiderapant. Drumurile din țară sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca. Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. IGSU va continua monitorizarea situației din țară și va interveni la solicitările cetățenilor. În caz de riscuri oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.