Ședința de judecată care urma să aibă loc astăzi în dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor, a fost amânată din motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată - nu este finalizată.

Deși primarul de Orhei a fost prezent astăzi la ședința de judecată, magistrații au decis să amâne ședința pentru data de 20 februarie 2019 - motivul nefinalziarea aceleași expertize financiar-contabilă.

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție a declarat pentru Deschide.MD că instanța a decis să solicite urgentarea efectuării acestei expertize. 

Desigur astăzi nu au lipsit din fața judecătoriei și simpatizanții lui Shor. 

Amintim că lan Shor a fost reținut în mai 2015 în dosarul Băncii de Economii și condamnat de primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. O decizie definitivă încă nu există, iar Sor este în libertate.

Dosarul a fost transferat de la Curtea de Apel Chișinău la cea de la Cahul din cauza unor conflicte de interese. Prima ședință a fost amânată din motiv că primarul de Orhei s-ar fi îmbolnăvit. De atunci și până acum mai multe ședinței au fost amânate.