Inspectoratul General de Poliție a publicat filmarea integrală cu polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia.

--------------------------------- Din înregistrare se vede că omul legii încearcă să-i explice în limba rusă șoferului, care a dat dovadă de un comportament tupeist cerând mai întâi dovezi că a încălcat limita de viteză iar mai apoi ca să i se vorbească în limba rusă. Mai mult decât atât, șoferul BMW-ului a sunat și la SPIA (Serviciul Protecție Internă și Anticorupție) ca să se plângă pe omul legii pe motiv că acesta nu vrea să vorbească în limba rusă.

---------------------------- „Având în vedere informațiile incomplete și denaturate apărute în unele mijloace mass-media, referitor la cazul în care un polițist a refuzat să vorbească în limba rusă unui șofer oprit în trafic la Cimișlia, vă prezentăm filmarea integrală, unde se vede că polițistul l-a abordat inclusiv și în limba rusă pentru ai explica încălcarea. 

Astfel, agentul de patrulare a încercat să găsească o cale de comunicare cu șoferul, însă, acesta a manifestat un comportamtent provocator și agresiv.
În acest context, reiterăm, polițistul a acționat și a avut un comportament corect, în corespundere cu prevederile legii”, spune IGP în postare însoțită de imaginile video.

------------------------------------- Amintim că recent un polițist de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer care a depășit limita de viteză. Angajatul INP i-a zis șoferului că el vorbește în limba română și că nimeni nu-l obligă să vorbească cu el în „Limba rusă”. Șoferul, vorbitor de limbă rusă, a filmat scena cu telefonul mobil, iar îngregistrarea a exepdiat-o presei. 

În ultimele zile, atât în mediul online, cât și în presă au apărut dispute referitor la comportamentul omului legii - unii l-au aplăudat pe polițist, alții din contra - l-au mustrat.