Blocul electoral „ACUM” a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) care vizează panourile publicitare cu chipul președintelui Igor Dodon, care au împânzit Chișinăul în ultimele zile, transmite ziarulnational.md.

„ACUM” reclamă faptul că mesajul de pe panouri: „Vine timpul nostru” este identic cu sloganul folosit de Partidul Socialiștilor în aceste alegeri, inclusiv prin intermediul ziarului de partid, iar Dodon este „șeful de facto” al PSRM, întrucât participă la ședințele formațiunii, le conduce, participă la activitățile de lansare a candidaților socialiști etc. 

Încălcarea sesizată de Blocul „ACUM” este că toate cheltuielile legate de panourile publicitare ale lui Dodon nu au fost incluse în rapoartele financiare ale PSRM din actuala campanie, fapt pentru care i se solicită CEC-ului să aplice o sancțiune acestui concurent electoral. 

Tot astăzi, activistul civic Mihail Bagas a plasat în oraș șase bannere prin care în transmite lui Dodon că, de fapt, timpul său a trecut, pe pancarte fiind imprimată o clepsidră.