Doi moldoveni s-au pornit în Italia dar au ajuns numai până la Prut după ce au fost prinși de Polițiștii de Frontieră. Cei doi aveau antecedente penale și nu puteau traversa legal frontiera Republicii Moldova așa că au decis să îndure aparece a râului Prut.

Într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră este menționat că ieri în jurul orei 18:50 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni a observat două persoane în timp ce verificau împrejurimile. Dându-și seama că sunt urmăriți, cei doi au încercat să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite. La scurt timp, polițiștii de frontieră au reușit reținerea unuia dintre aceștia, fiind identificat ca cetățean moldovean de 26 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Operativ, în regiune au intervenit în forță mai multe patrule ale Poliției de Frontieră. Către ora 20:00, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni au reținut pe cel de-al doilea conațional de 30 de ani, cu viză de domiciliu în mun. Chișinău. 

În cadrul audierii, tinerii au recunoscut că intenționau să treacă prin înot râul Prut, având ca țară de destinație Italia. Deoarece au antecedente penale și nu au perfectate documentele de călătorie, conștientizau că legal nu ar fi putut traversa frontiera de stat. 

Pe faptul celor constatate, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au intentat dosare penale pe numele celor doi moldoveni, în baza art.27, 362 CP al RM, ceea ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Totodată, persoanele sunt reținute pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, până la luarea unei decizii în acest sens.