Un bărbat din capitală a murit, după ce cu o zi înainte a fost bătut cu bestialitate de către un tânăr în vârstă de 20 de ani. Bărbatul a fost bătut duminică, în localitatea Hârtopul Mare, însă medici nu i-au putut salva viața, iar acesta a murit ieri pe patul de spital.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că victima este un bărbat din Chișinău, în vârstă de 46 de ani, care a fost bătut de către un tânăr de 20 de ani, din localitatea unde s-a produs tragedia.

„Bărbatul din capitală era venit în ospeție la rudele din satul Hârtopul Mare, iar duminică, în jurul orei 23:00, a intrat într-un conflict cu tânărul de 20 de ani, conflict care a culminat cu o bătaie. Tânărul i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele și pumnii pe suprafața corpului. Ambii erau în stare de ebrietate. Un alt tânăr care se afla cu ei a solicitat intervenția unei ambulanțe, dar și a poliției. Victima a fost transportată la spital în stare gravă, iar ieri, în jurul orei 11:20, din nefericire, acesta a decedat”,a declarat Bețivu.

Poliția din Criuleni a inițiat un dosar penal pe acest caz, iar agresorul de 20 de ani a fost reținut pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat penal.

Dacă vinovăția sa va fi dovedită, acesta riscă să se aleagă cu o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.