În timp ce unii dintre râvnitorii la fotoliile ergonomice din legislativ (şi la aerul prezumptiv antiseptic, pe care aparatele de profil îl răspândesc democratic peste capetele ici pleşuve, colo hirsute ale legislatorilor) reuşesc să frângă inimile morţilor, ca aceştia să semneze cu falangele lor descărnate pe listele de subscripţie, alţii - care nu se au atât de bine cu magia - atacă pe linie estetică. Ca Alexandru Bujorean, de pildă, căruia "filtrele sacre" ale ACUM i-au gâtuit în faşă visul de mărire de a fi uns şi el parlamentar. Astfel că, în versuri pentru care Ienăchiţă Văcărescu (flancat de acad. Mihai Cimpoi) l-ar fi altoit chiar în curtea Uniunii Scriitorilor, rănitul în amorul propriu Bujorean le bate Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase obrazul, întrebându-i, cu sfântă mânie de candidat ratat: "Eu, ce-s, mai murdat ca candidat?!"...

După ce nu a trecut filtrul de „integritate și meritocrație” al Blocului „ACUM”, Bujorean a decis că va candida independent în circumscripția nr. 41 Leova/Cantemir.

În "poezia" sa, candidatul le transmite celor doi politicieni să nu desconsidere candidații independenți, deoarece aceștia urmează să fie viitorii parteneri de dialog.

De asemenea, Bujoreanu solicită Blocului „ACUM” să-şi retragă candidatul din circumscripția în care candidează și el,  ca la Leova și Cantemir "să piardă PD-ul"; evident de mâna lui Bojorean.