Mai multe instituții media de la Chișinău s-au lăsat duse de nas, după ce, pe o pagină de Facebook, a fost publicat un video în care se văd doi tineri ce se închinau în faţa unei autospeciale care deszăpezea o stradă, despre care au decis să zică că s-ar fi petrecut astăzi în Chişinău.

Video care a devenit viral pe Facebook a fost preluat de instituțiile media fără a fi verificată informația, iar, granzi ai presei de pe Bâc, cum ar fi ProTV Chișinău, TVR Moldova, dar și unele portaluri de știri, au ținut să menționeze că scena a avut loc pe o stradă din Chișinău.

Înregistrarea video apărută pe pagina de Facebook, „Bună Ziua Chișinău”, însoțită de mesajul „Cum corect trebuie să întâmpinăm mașinile de deszăpezire”, a înregistrat peste 170 000 de vizualizări și peste 4 mii de distribuiri, însă nu a fost indicat faptul că aceasta a fost suprinsă în capitală. 

Mai multe instituții media de pe la noi, în goană după trafic și senzațional, fără a verifica informația, au considerat de cuviință să menționeze că imaginile sunt din Chișinău.

 

 

 

 

 

Însă, după o simplă căutare pe motorul de căutări Google, găsim aceeași înregistrare video publicată de două ori pe Youtube, în luna ianuarie 2018, despre care autorii susțin că  au avut loc în regiunea Cernigov și orașul Zaporojie din Ucraina.