Ofițerul Direcției Combaterea Crimei Organizate din cadrul INI, soția sa, dar și cei doi copii ai acestora care suferă de o boală extrem de rară, au obținut cetățenia română, iar în baza acesteia ar putea începe tratamentul într-o clinică din Germania. Despre aceasta a anunțat Andrei Tinu, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul lunii decembrie, am scris despre povestea de viață a celor doi soți, care au aflat anul trecut că cei doi fii ai lor, Ionuț și Gheorghiță, de 5 și, respectiv, 3 ani și patru luni, suferă de o boală rară, pentru care nu există încă vindecare: "Batten".

Pentru această boală, există doar un tratament experimental, care le alimentează speranța că și-ar putea salva copii, dar care, din păcate, costă colosal: aproape 600 000 de euro, anual, per copil!

Chiar și așa, cei doi nu și-au pierdut speranța și au căutat soluții ca să-și salveze copii. Au găsit o speranță la o clinică în Hamburg, Germania, iar medicii de acolo sunt gata să încerce să-i salveze pro bono [prescurtare a expresiei latinești pro bono publicopentru binele public - nota editorului] pe cei doi micuți, însă pentru aceasta părinții ar trebui să fie cetățeni ai UE și să se angajeze oficial la muncă spre a putea obține, măcar unul, o asigurare medicală, în baza căreia medicii să înceapă tratamentul copiilor. Pentru aceasta, cei doi aveau nevoie urgent de cetățenia română pentru a-și salva copii.

Drama unui polițist și a unei jurnaliste. Viaţa copiilor acestora depinde de cetățenia română

Istoria de viață a celor doi soți a intrat în vizorul autorităților române, iar ieri Andrei Tinu, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care susține că a semnat ordinul prin care Tudor și Cristina, dar și copii acestora, au primit cetățenia română.

Drama lui Tudor și a Cristinei a trecut Prutul. În curând vor obține cetățenia română

Reamintim că după ce Deschide.MD a scris despre drama pe care o trăiesc Tudor și Cristina, pe adresa redacției am primit mai multe mesaje din partea oamenilor cu inimă mare, care s-au oferit să-i ajute pe cei doi, atât cu resurse financiare, dar și cu obținerea unei urgentări pentru cetățenia românească.

Una dintre persoanele care și-a oferit suportul este și o tânără interpretă din Republica Moldova, stabilită cu traiul în România.

Aceasta a solicitat să nu-i divulgăm identitatea, însă este de menționat că ea s-a implicat activ și a expediat articolul nostru pe adresa mai multor persoane importante din conducerea României.