Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a lansat astăzi, 11 ianuarie, noua versiune a site-ului „Alegeri în Moldova” – www.alegeri.md.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al ADEPT, Igor Boțan, a informat despre noua structură a paginii.

„Motivul care ne-a făcut să întreprindem acest pas este, în mod evident, legat de sistemul electoral. Intenționăm prin acest proiect să creăm o enciclopedie a proceselor electorale din RM. Vreau să vă anunț că toate produsele noastre anterioare, referitoare la reflectare proceselor electorale, rămân pe pagina veche adept.md, iar pagina nouă este un proiect nou, ce trebuie să aibă drept finalitate – crearea unei enciclopedii electorale. Scopul nostru e să-i ajutăm pe concetățeni să se informeze de o manieră imparțială despre procesele electorale și în acest mod să poată să facă o alegere conștientă, atunci când vin în fața urnelor de vot”, a spus Boțan,

Potrivit lui Boțan, nu doar cetățenii, alegătorii, sunt ținta acestui proiect, ci și concurenții electorali. 

„De aceea, acest proiect, pe lângă compartimentul alegeri, are un compartiment special dedicat partidelor politice, unde este reflectată întreaga evoluție a partidelor politice din RM, începând cu anul 1989. Veți vedea care a fost evoluția a 96 de partide politice pe care le-am avut în RM. Unele au dispărut. Actualmente sunt 46”, a anunțat Boțan.

Igor Boțan a mai spus că o valoare adăugată a acestui proiect ține de structurarea materialelor.

„Fiecare compartiment are o structură în trei etape: unu –  un rezumat succint despre, doi – un material intermediar care dezvoltă puțin profilul și al treilea – un material desfășurat care pune în evidență anumite aspecte care îl caracterizează. Noi credem că este foarte important ca oamenii să poată inițial să-și facă o imagine, după care să-și manifeste interesul și să pătrundă în esența materialelor”, a mai spus Boțan.

Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT” este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi neafiliată politic, un centru independent, de analiză şi consultanţă privind procesul decizional, politic, electoral şi social-economic din Republica Moldova şi din regiune. Misiunea ADEPT constă în promovarea valorilor democratice şi sprijinirea participării active a cetăţenilor la viaţa publică.