Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul „ȘOR” în cursa electorală pe circumscripția națională. Astfel pe lista respectivului partid se regăsesc 51 de deputați.

Totuși subiectul a generat discuții aprinse în cadrul CEC, Vladimir Șarban făcând referire la reacția partidului apărută imediat după decizia CEC de săptămâna trecută prin care nua înregistrat Partidul Șor.

 „Pe mine m-a deranjat mult acest comunicat al partidului în care se spune că au fost inventate motive politice ca să nu fie înregistrat partidul respectiv”, a declarat Șarban. 

Primarul de Orhei și-a adus astăzi mai mulți susținători în fața sediului CEC pentru a susține partidul acestuia în electorala parlamentarelor. 

------------------------------------- Amintim că CEC a amânat săptămâna trecută înregistrarea candidaților lui Șor din cauza unui duium de nereguli în actele acestora. 

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în iunie 2017. În aceeași zi, acesta a fost eliberat din arest la domiciliu, aflându-se până astăzi în libertate, sub control judiciar, până la pronunțarea sentinței definitive de către Curtea de Apel Cahul.