O cerere în căsătorie a culminat cu un scandal, după ce tatăl fetei l-a luat la palme pe pețitor, iar tânărul a ripostat și l-a lovit în cap cu un lighean. Ulterior, acesta a încercat să fugă, dar a fost ajuns din urmă cu o rangă metalică de către fratele fetei. Pretendentul la mâna fetei, dar și fratele acesteia s-au ales cu procese-verbale pentru huliganism. Incidentul cu iz de telenovelă a avut loc ieri, în jurul orei 18:21, în localitatea Micleușeni, din raionul Strășeni.

Tânărul îndrăgostit, în vârstă de 28 de ani, originar din localitatea  Cojușna, a mers în vizită la părinții iubitei sale, din satul Micleușeni, Strășeni, ca să o ceară în căsătorie, însă, după ce a băut împreună cu viitorul socru, între cei doi s-a iscat un conflict și s-au luat la bătaie.

Solicitat telefonic, Gheorghe Malic, șeful IP Strășeni, a declarat pentru Deschide.MD că  tânărul de 28 de ani și tatăl fetei, un bărbat în vârstă de 65 de ani, s-au luat la ceartă, după ce ultimul l-ar fi insultat și luat la palme pe potențialul ginere.

„Băiatul avea o relație de mai bine de jumătate de ani cu fata bărbatului, iar ieri venise în ospeție la aceștia ca să o ceară în căsătorie. După ce au stat la masă, bărbatul i-a zis tânărului că la el în casă cuvânt au cei mai în vârstă, apoi l-a insultat și l-a lovit cu palma peste față. Tânărul a luat un lighean și i-a aplicat o lovitură în cap bărbatului, după care a fugit din casă până la stația de autobuz din localitate și a încercat să urce în microbuzul de pe ruta Chișinău-Nisporeni, însă a fost ajuns din urmă de către fratele tinerei și doi amici de ai săi” a precizat Malic.

Șeful poliției din Strășeni a mai declarat că fratele fetei a blocat microbuzul cu un automobil de marca Honda, după care l-a coborât pe tânăr, însă acesta a scăpat din mâinele sale și a luat-o din nou la fugă.

„Fratele fetei, un tânăr în vârstă de 37 de ani, după ce a văzut că băiatul iar a luat-o la fugă, a scos din portbagajul automobilului o rangă metalică și a aruncat cu ea după el, lovindu-l la piciorul stâng și l-a doborât la pământ. Acesta l-a reținut pe tânăr și a telefonat la serviciul 112 solicitând intervenția poliției. Când au venit oamenii legii, bărbatul de 37 de ani a declarat că tânărul de 28 de ani l-ar fi bătut pe tatăl său, iar  tânărul a spus  că și el a fost bătut de către cei doi.

Iubitul și fratele fetei au refuzat să scrie plângere la poliție, însă chiar și așa, oamenii legii au întocmit două procese-verbale pe numele acestora, în baza articolului 274 al Codului Penal, pentru huliganism.