Pace și luminare interioară, bucurii și frumoase împliniri le urează tuturor creștinilor Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir cu prilejul sărbătorii de Crăciun pe stil vechi, transmite IPN.

„Cântarea îngerească a oștilor cerești, care au binevestit nașterea Mântuitorului în lume, răsună și astăzi în Biserica noastră, încălzindu-ne sufletele, întărindu-ne în credință și sădind adânc în inimile noastre adevărul: „Că bun este Domnul; în veac este mila Lui și din neam în neam adevărul Lui!”(Ps. 99,4)”, menționează Mitropolitul în mesajul său pastoral.

„Adevărul Domnului trebuie vestit din neam în neam, mai ales în societatea noastră, care tot mai mult este pusă în fața ispitei mari de a-L considera ca fiind inactual și distonant pentru civilizația modernă. Cu mult curaj și discernământ duhovnicesc trebuie să trăim în aceste „zile rele și viclene” (Efeseni 5,16), ca să nu cădem din Adevăr în neadevăr, adică în minciună, care caută să ne înșele cu pseudo-sărbători și pseudo-valori”, ne îndeamnă ÎPS Vladimir.

Mitropolitul le dorește conducătorilor țării – înțelepciune și frică de Dumnezeu, tinerilor – apropiere de Pruncul Hristos și dreaptă cultivare educațională, iar concetățenilor plecați în afara țării – răbdare și statornicie în păstrarea credinței și valorilor primite de acasă.